Vacature Controller Nationaal Groeifonds programma NL2120

Wij zoeken een Controller voor het Nationaal Groeifonds programma NL2120.

Functieomschrijving

Als Controller Nationaal Groeifonds programma NL2120 ga je het financieel management en de interne beheersing vorm geven en uitvoeren van onze nieuw opgestarte samenwerking op het gebied van Nature-Based Solutions (NBS). Je werkt hybride en wordt gedetacheerd bij Stichting Ecoshape (penvoerder van NL2120).

Wat ga je doen als Controller?

Gedurende de duur van het programma ben je als Controller verantwoordelijk voor het financieel management en de programmabeheersing.

 • Het financieel management omvat: financiële planning, reporting en monitoring van het programma budget; de liquiditeitsplanning; ondersteuning van externe audits en het monitoren van de subsidieovereenkomsten van 25 organisaties van NL2120 met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W). Je voert hierover periodieke overleggen met de partners. Je haalt hierbij het maximale uit de subsidieovereenkomsten en de samenwerking tussen de partners onderling en I&W als subsidieverstrekker. Hiervoor onderhoud je nauw contact met de programma directeur, de (financiële) contactpersonen van de deelnemende partijen en de contractbeheerders bij I&W.
 • De programmabeheersing omvat het opzetten en uitvoeren van het voortgangsmanagement, kwaliteitsmanagement, risicomanagement en planningsmanagement. Je monitort continu of de KPI’s van de verschillende werkstromen volgens de afspraken worden geleverd. Je stelt periodieke (kwartaal / jaar) financiële en inhoudelijke rapportages op voor het Bestuur NL2120 en de subsidieverstrekker over de voortgang en ontwikkeling binnen het programma en draagt zorg voor de analyses voor de Raad van Advies en het Bestuur.

Wat wordt jouw belangrijkste focuspunt als Controller?

Als Controller werk je organisatie-overstijgend vanuit stichting EcoShape. Je onderhoudt de contacten tussen de partners en faciliteert de samenwerking tussen de partners binnen de domeinen Finance, Planning, Monitoring, Evaluatie, Accountability en Learning. Mede dankzij jouw scherpte én actieve deelname in de verschillende overleggen tillen we de onderlinge samenwerking naar een hoger niveau.

Hoe werken wij?

Het programma management team van NL2120 bestaat uit een Directeur, een Controller en een door de Controller aan te stellen Programma administrateur. De Controller rapporteert aan de Directeur. Daarnaast maken de trekkers van de programmalijnen onderdeel uit van het programma management team. Je werkt zelfstandig vanuit je eigen takenpakket, waarbij je veel samenwerkt binnen het programmabureau, contactpersonen bij de partners en contractbeheerders binnen I&W. We werken hybride, waarbij we er naar streven 2 d/wk bij elkaar te komen op een gezamenlijke werklocatie.

Functie-eisen

Werk- en denkniveau

hbo/hbo+ werk- en denkniveau;

Beschikbaarheid

In overleg. Vooralsnog gaan we uit van een beschikbaarheid per 1 oktober 2023 van ca. 2d/wk in de uitvoeringsfase met een ondersteuning van een administrateur van 3 á 4 d/wk. In het opstartjaar ligt deze verhouding mogelijk anders.

Kennis en ervaring

 • je hebt actuele kennis en ervaring met beheer en verantwoording van overheidssubsidies
 • ruime ervaring met contractmanagement en het samenwerken met en aansturen van een grote verscheidenheid aan stakeholders (NGOs, overheid, bedrijven, academisch). Hierbij is ervaring met het samenwerken met de overheid een pre.
 • je beschikt over relevante opleiding als controller
 • je bent bekend met de nieuwste ondersteunende systemen en weet deze in te zetten om het financieel management en programmabeheersing effectief op te zetten
 • affiniteit met de inhoudelijke kant van het programma is een pré: Nature-Based Solutions, klimaatverandering, biodiversiteit.
 • je hebt ruime ervaring met het werken binnen een programma bureau, het opzetten en professionaliseren van Administratieve Organisatie en Interne Beheersing, Interne Audit, Risicomanagement, Belastingen en Juridische Dienstverlening,

Hiernaast herken jezelf in de volgende eigenschappen:

 • je bent analytisch ingesteld en weet uit de grote hoeveelheden data beslisinformatie te halen en te presenteren
 • je bent flexibel en je kunt snel schakelen; je werkt dan ook zonder problemen aan verschillende taken tegelijk
 • je bent sterk in netwerken, samenwerken en het leggen van verbindingen binnen samenwerkingsverbanden en teamwork
 • je kunt goed en overtuigend communiceren en onderhandelen

Reageren

Ben je geïnteresseerd in deze rol, reageer dan uiterlijk 6 september met een motivatiebrief en CV waaruit je ervaring blijkt. Je kunt je motivatiebrief en CV sturen naar [email protected] met cc naar [email protected].

Tot en met 11 augustus kun je nadere inlichtingen verkrijgen bij Alex Hekman, Directeur NL2120 op 06-22792439. Van 14 augustus tot 1 september kun je nadere inlichtingen verkrijgen bij Erik van Eekelen van st. EcoShape op 06-10943575.